woensdag 19 februari 2014

How to draw a realistic eye

Hoi! Vandaag ga ik jullie leren hoe je een realistic eye kunt tekenen. Zonder kleur, dus geen pief poef paf. Haha. :-) Ik ga niet leren hoe ik deze hierboven heb gemaakt, want dit is mijn eerste, die ga ik niet na zeggen, hoe je het maakt. Aangezien ik deze via youtube heb gemaakt, en alle rechten zijn van de maker, dus ja. Haha. Laten we maar gauw aan de slag gaan, want we zijn nog even bezig.

Voordat we beginnen vertel ik je even wat we nodig hebben. Het is niet mega veel, maar je moet het toch wel even in huis hebben, haha.

Dit heb je nodig:
- Een gum
- Een blender (een wattenstaafje,werkt ook goed. Dus dat kun je eventueel ook gebruiken.)
- Een hb potlood (een normaal potlood is ook goed, want "normale" potloden zijn meestal ook van hb kwaliteit).
- Een zwart potlood.
Stap 1. We beginnen met de basis van het oog. De vorm tekenen is niet zo lastig, twee halve cirkeltjes aan elkaar vast maken, of eerder een ovaal maken. Ik heb het puntje in de linker ooghoek al getekent, en dat is dus een klein vierkantje. Verder heb ik de iris en de pupil al getekent. Dichtbij het lijntje van de oog heb ik nog een lijntje getekend. De volgende stap weten jullie waarvoor dat is.
Stap 2. De lijn is namelijk voor de wimpers. Zoals jullie kunnen zien begin ik klein en eindig ik normaal. En, het maakt niet uit als de onder wimpers mislukken. Dat gebeurde bij mij ook de eerste keer, maar hoe vaker je oefent hoe beter je erin wordt. 
Stap 3. Dan verwijder je dus plotseling een foto tussen door. Dus nu moet ik dit allemaal in 1 keer uitleggen. Je tekent een zwart lijntje om heel het oog, met je zwarte potlood (duh!). En daarna teken je de pupil zwart. Dan blend je dat in het papier. En dan om het meer 1 geheel van te maken teken je met normaal potlood nog een lijntje omheen. Die blend je ook. Dan maak je aan de linkerkant een donkere kant, maar beneden net wat lichter. Dat blend je ook weer in elkaar. Dan maak je de andere kant nog wat lichter dan de linksonder. En dan teken je van die frutsels,maar niet overal! Als laatste van deze foto gum je een klein stukje uit, rechtsboven doe je dat.
Stap 4. Aangezien we een vrouwelijk oog tekenen doen we "mascara" bij haar op. Dit doen we door het zwarte potlood over te trekken op het normale potlood. Dan heb je een wat "voller" effect.
Stap 5. Dan kleur je het bewegend ooglid nog tot de helft, en maak je meer schaduw daar boven. En daarna maak je nog de wenkbrauw. Ik was het oog met de wenkbrauw vergeten een foto van te maken, oeps.. Hopelijk maakt het niet zo heel veel uit. :-| 

Volgens mij klopt het zo, en ik heb het oog niet zo goed uit geblend, dus dat kun je nog zien door de harde lijnen. Daar moet jij wel meer op letten, aangezien het mij niet gelukt is. Als jullie het oog hebben gemaakt (dat zou ik tof vinden!). Zouden jullie dan de moeite nemen om het naar mij te mailen? Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten. :-) Mijn e-mail: drabyma@hotmail.nl 

Liefs,
Maartje

2 opmerkingen:

  1. Ik ben niet zo'n goede tekenaar, dus dit artikel is heel erg handig voor mij haha! Goed uitgelegd :)

    BeantwoordenVerwijderen